• Haberler
  • Kim Kimdir?
  • Rabia Saçıkara Kimdir? Doğa Saçlı Kadın Kimdir? Gezdiği Yerler? Hayatı, Yaşamı, Sevgilisi, Yaşı, Boyu Kaç?

Rabia Saçıkara Kimdir? Doğa Saçlı Kadın Kimdir? Gezdiği Yerler? Hayatı, Yaşamı, Sevgilisi, Yaşı, Boyu Kaç?

Mimarlık mesleğini bıraktıktan sonra otostop ile dünya turu yapan Rabia Saçıkara (Doğa Saçlı Kadın) internette son zamanlarda aranan isim oldu. Ağrı Dağına çıkan Rabia Saçıkara, gezilerinde sosyal mesajlar vermekte. Peki kim bu Rabia Saçıkara? Kendisi ile gerçekleşen özel röportajımızı okuyabilirsiniz.

Ben Doğa Saçlı Kadın(Rabia Saçıkara). 13 Kasım 1994'de Antalya'da doğdum.4 yıl önce mimarlığı bırakıp, evimdeki eşyaları arkadaşlarıma dağıttım her şeyden vazgeçerek kim olduğumu bulmak için yola çıktım.

 

 

Ağrı Dağı'na çıkmamda birçok neden var. Bunlardan birincisi ve en önemlisi küresel ısınmaya dikkat çekmek. Ağrı Dağı'nın zirvesindeki takke buzulunun erimeye başladığını göstermek.  Dünya'da yeşil alanların azaldığını hatırlatmak ve daha fazla yeşil alan oluşumu için fidan dikmeye teşvik etmek.

 

İkinci amacım kendimi denemek. Başaracak mıyım yoksa pes mi edeceğim öğrenmek. Sınırlarımı keşfetmek.

 

Tırmanışı 7 kişilik bir ekiple gerçekleştirdim bunlardan 3ü rehber oldukça tecrübeli kişilerdi. Onların sayesinde el ve ayak parmaklarım kangren olmaktan son anda kurtuldu diyebilirim. Tırmanış zor ve çok bilgi isteyen bir tırmanış. Dağcılık ve dağ hastalıkları konusunda bilgisi olmayan birinin çıkmasını tavsiye etmiyorum.

 

Otostop çekerek yolculuk yaptığım esnada çok fazla insan tanıdım arkadaş biriktirdim çok fazla yaşanmış hayat hikayesi dinledim. Neredeyse o hikayeleri yaşamış kadar oldum ve bu gelişimimde çok önemli bir katkıda bulundu. Kim olduğumu öğrenmeme demek daha doğru olur aslında. Otostopta zorlandığım tek bir konu var o da o güzel insanlardan ayrılacak olmak. Ne yazıkki hayat böyle insanlar hayatımıza girer bize bir ders verir ve giderler. Yine çok güzel temiz kalpli insanlar tanıyacak olmak beni bu üzüntüden kurtarıyor diyebilirim. İnsan insan olmadan  yaşayamaz ve benim çok geniş bir ailem var amacım bu aileyi daha da genişletmek bunu bilmek bana keyif veriyor.

 

Mesleğimi yapmıyorum onun yerine sanat yapıyorum resim çizerek geçimimi sağlıyorum. Bunun dışında blog yazıyorum. Sevdiğim bir şeylerle meşgul olduğum için hayatımdan çok memnunum.

 

Gerçekleşmesini istediğim en büyük Hayalim birgün dünyanın tamamını gezmek ve tüm insanları tanımak hikayelerini dinlemek.Her ülkede en az 1 ay yaşamak. Ve geleceğe birçok hatıra ormanı bırakmak.

 

Kesinlikle herkesin denemesi gerekir. Aslında korktukları şeylerin korkmadıkları şeylerden daha güvenli olduklarını bilselerdi herkes otostop çekerdi.

 

Çok fazla yer keşfettim. Sanıyorum  turizme çok katkısı olmuştur. Bence ülkemizde dünyadaki tüm doğa harikaları mevcut turistler bizden daha iyi biliyorlar çünkü ulaşımı zor yerlere yürüyerek gidiyorlar. Ya da tırmanarak ya da yüzerek bu yüzden keşfedebiliyorlar. Benim keşiflerim de zorlayıcı oluyor. Bir gün Turizmde birinci sırada yer alabiliriz çünkü dağal güzellik sayımız ve tarihi yerlerimiz çok fazla.

Bakmadan Geçme