- Haberler
- Ağrı Haberleri
- Ağrı'da esnaf ve sanatkarların sorunları masaya yatırıldı
Ağrı'da esnaf ve sanatkarların sorunları masaya yatırıldı
Ağrı'da ESOB'da buluşan federasyon ve oda başkanları, kent esnafının sorunları, sektörel gelişmeler ve beklentileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Haberin Özeti
- • Türkiye'nin farklı illerinden gelen federasyon ve oda başkanları, Ağrı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni (ESOB) ziyaret ederek kent esnafının sorunlarını ele aldı.
- • Türkiye Şoförler, Metal Otomotiv, Ağaç İşleri ve Sebzeciler Federasyonu genel başkanları ile Ağrı ve çevre ilçelerden birçok oda başkanı görüşmelere katıldı.
- • Buluşmada Ağrı esnafının mevcut durumu, farklı sektörlerdeki gelişmeler ve karşılaşılan sorunlar değerlendirilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Ağrı’da esnaf ve sanatkârların gündemi, Türkiye’nin farklı illerinden gelen federasyon ve oda başkanlarının katıldığı ziyaret programında ele alındı. Gerçekleştirilen görüşmelerde kentte faaliyet gösteren esnafın mevcut durumu, sektörel gelişmeler ve karşılaşılan sorunlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, Türkiye Metal Otomotiv Makina Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Genel Başkanı Hayrettin Yıldırım, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı ve Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca, Ağrı’daki temasları kapsamında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) binasını ziyaret etti.
Heyette ayrıca Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Bakırcan, Şanlıurfa ESOB Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Tumbuloğlu ile Patnos Dedeli Belediye Başkanı Veysi Durak da yer aldı.
Konuk başkanlar, Ağrı ESOB binasında Birlik Başkanı Arif Yıldıray Hatunoğlu ve kentteki oda başkanları tarafından karşılandı.
Ağrı’nın İlçelerindeki Esnaf Temsilcileri De Katıldı
Ziyaret programında Ağrı merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren esnaf odalarının başkanları da hazır bulundu.
Ağrı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cezmi Alpaslan, Oto Tamirciler ve Demirciler Odası Başkanı Nizamettin Güzel, Terziler Odası Başkanı Resul Selçuk, Doğubayazıt Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Günay Erdoğan ile Doğubayazıt Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Alkan programa katıldı.
Diyadin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Özden, Patnos Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çarboğa, Eleşkirt Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Şerif Yıldız ile Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanı Ahmet Yıldız da görüşmelerde yer aldı.
Esnafın Gündemi Görüşüldü
ESOB’da gerçekleştirilen buluşmada Ağrı’daki esnaf ve sanatkârların genel durumu, farklı sektörlerde yaşanan gelişmeler ve sektör temsilcilerinin gündemindeki konular değerlendirildi.
Toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, esnaf ve sanatkârların çalışma koşulları ile sektörel gelişmeler üzerine istişareler gerçekleştirildi.
Ağrı ESOB tarafından yapılan değerlendirmede, kente gerçekleştirilen ziyaretlerin esnaf ve sanatkârlar açısından önem taşıdığı belirtilerek federasyon ve oda başkanlarına teşekkür edildi.
Ziyaret programının, Ağrı’daki esnaf ve sanatkârların gündemindeki konuların ilgili meslek kuruluşları arasında değerlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

