Ağrı'da gayrimenkulde modernleşme vurgusu

Cemil Ay, Ağrı'da gayrimenkulün modernleşmesi gerektiğini belirterek, yeni projeler, hastane yatırımları ve planlı büyümenin kentin geleceğini şekillendireceğini vurguladı.

Haberin Özeti

  • Ay Emlak sahibi Cemil Ay, Ağrı'da gayrimenkul sektörünün modern şehircilik anlayışıyla nitelikli yaşam standartlarını hedeflemesi gerektiğini belirtti.
  • Ay, Ağrı'nın stratejik konumunu ve genç nüfusunu avantaj görerek, yatırımların 50-100 yılı kapsayacak şekilde planlanması gerektiğini vurguladı.
  • Ağrı'da planlanan dört hastane, özellikle Yoncalı'daki 400 yataklı devlet hastanesi, şehrin genişlemesine ve modern yatırım fırsatları yaratılmasına önemli katkı sağlayacak.

Ağrı’da faaliyet gösteren Ay Emlak’ın sahibi Cemil Ay, kentin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol üstlenen gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Modern şehircilik anlayışının artık bir tercih değil zorunluluk olduğunu belirten Ay, sektörün sadece barınma ihtiyacını karşılamaktan öte nitelikli yaşam standartlarını hedeflemesi gerektiğini ifade etti.

Ağrı’da son dönemde hayata geçirilen yeni nesil villa projeleri ve modern ticari alanların kentin estetik yapısını güçlendirdiğini dile getiren Ay, yerel sermayenin yatırıma dönüşmesinde kurumların desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Sektör temsilcilerinin doğru lokasyon analizi ve modern mimari yaklaşımlarla hareket etmesi gerektiğini belirten Ay, bu sayede kentin gayrimenkul değerinin her geçen gün artacağını söyledi.

Ağrı’nın stratejik konumu ve genç nüfusunun en önemli avantajlar arasında yer aldığını ifade eden Ay, yapılan yatırımların yalnızca bugünü değil, önümüzdeki 50 ila 100 yılı kapsayacak şekilde planlanması gerektiğine dikkat çekti. Kamu ve özel sektör iş birliğiyle modern şehircilik anlayışının benimsenmesinin, kentin refah seviyesine ulaşmasında kritik rol oynayacağını kaydetti.

Ağrı'da gayrimenkulde modernleşme vurgusu

Sağlık yatırımlarına da değinen Ay, kentte planlanan dört ayrı hastane projesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Özellikle 400 yataklı devlet hastanesinin Yoncalı bölgesine yapılacak olmasının, şehrin genişlemesine katkı sağlayacağını ve yeni yatırım fırsatları oluşturacağını ifade etti. Bu tür yatırımların, beraberinde modern şehircilik anlayışını da getireceğini dile getirdi.

İmar planına uygun hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Ay, söz konusu bölgelerde modern yaşam alanları ile kültürel ve sosyal merkezlerin inşa edilmesinin önemine dikkat çekti. Çalışmaların, kentin estetik ve işlevsel yapısını koruyacak şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Toplu Konut İdaresi’nin Selahattin Eyyubi Parkı çevresindeki yapılaşma hamlesine de değinen Ay, bu adımın şehir merkezine mesafeli görünmesine rağmen dengeli büyüme açısından önemli olduğunu ifade etti. Şehrin tek bir noktada yoğunlaşmasının önüne geçecek bu tür planlamaların, Ağrı’nın geleceği açısından kritik olduğunu söyledi.

Ağrı’nın gelişimine katkı sunan tüm yatırımcı ve kurumlara teşekkür eden Ay, gayrimenkul uzmanları olarak modern bir şehir inşa etme sürecine destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TV04 Haber Merkezi