Ağrı'da mahalle muhtarlarından hizmet ve yerel yönetim değerlendirmesi

Ağrı'da mahalle muhtarları, kamu hizmetleri, TYP alımları ve yerel yönetimle iletişim konusunda değerlendirmelerde bulunarak daha şeffaf ve etkin hizmet çağrısı yaptı.

Ağrı’da bir araya gelen mahalle muhtarları, kentte yürütülen kamu hizmetleri, istihdam uygulamaları ve yerel yönetimlerin mahallelere yönelik çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Muhtarlar, özellikle Toplum Yararına Program (TYP) gibi istihdam programlarında adil ve şeffaf uygulamaların önemine dikkat çekerek, bazı alımlarda önceden belirlenmiş listeler üzerinden işlem yapıldığı yönünde iddiaların bulunduğunu ifade etti. Muhtarlar, kamu kurumlarında görev yapan yöneticilerin uygulamalarda tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine dikkat etmesi gerektiğini savundu.

Toplantıda, siyasilerin mahalle muhtarlarıyla seçim dönemlerinde daha yoğun iletişim kurduğu, seçim süreçlerinin ardından ise iletişimin istenilen düzeyde devam etmediği yönündeki görüşler de dile getirildi. Muhtarlar ayrıca, yerel yönetim ile mahalle muhtarlıkları arasındaki iletişimin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“Ağrı’nın muhtarı olarak anılmak istiyoruz”

Mahalle muhtarları, her ne kadar belirli mahallelerin temsilcileri olarak görev yapsalar da kent genelindeki sorunların birbirini etkilediğine dikkat çekti.

Muhtarlar, mahalleler arasındaki dayanışmayı artırarak kendilerini yalnızca görev yaptıkları mahallenin değil, kentin tamamının sorunlarını takip eden temsilciler olarak konumlandırmak istediklerini belirtti. Açıklamada, mahallelerdeki temel hizmet ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra Ağrı genelinde vatandaşların yaşam kalitesini artıracak çalışmaların desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

Söylemez’den muhtarlara destek açıklaması

İYİ Parti Ağrı İl Başkanı Taner Söylemez de gerçekleştirdiği ziyarette muhtarlarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Söylemez, muhtarların kentteki sorunlara ilişkin görüşlerini açık şekilde dile getirmesini önemli bulduğunu belirterek, muhtarların yerel demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu söyledi.

Ağrı’daki yerel siyaset ve bürokrasiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Söylemez, mevcut yönetim anlayışının kentin sosyal ve kültürel yapısı üzerindeki etkilerine dair eleştirilerini dile getirdi.

Söylemez ayrıca, Ağrı’nın ekonomik ve sosyal göstergeleri ile sağlık, eğitim ve spor alanlarındaki durumuna ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunarak kentte daha fazla kamuoyu duyarlılığı ve vatandaş katılımına ihtiyaç olduğunu savundu.

Ağrı’nın sorunlarının çözümü için kentin kendi dinamiklerinin daha fazla dikkate alınması gerektiğini ifade eden Söylemez, muhtarların ziyaretini bu açıdan önemli gördüğünü belirtti.

Ağrı'da mahalle muhtarlarından hizmet ve yerel yönetim değerlendirmesi

Muhtarlardan ortak çalışma vurgusu

Programda mahallelerde yaşanan sorunlar, kamu hizmetlerine ilişkin beklentiler ve yerel yönetimlerle iletişim konuları ele alındı. Muhtarlar, mahallelerin sorunlarının çözümünde kurumlar arası koordinasyonun ve düzenli iletişimin artırılması gerektiğini ifade etti.

Programa Leylek Pınar Mahalle Muhtarı Mehmet Resul Yıldırım, Küpkıran Mahalle Muhtarı İhsan Aslan, Sıtkıye Mahalle Muhtarı Abdulkadir Durmuş, Abide Mahalle Muhtarı Burhan Yerlikaya, Hürriyet Mahalle Muhtarı Yasin Akkuş, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Savaş Altun ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Melik Yıldız katıldı.

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

TV04 Haber Merkezi