Ağrı’da çiftçilere tohum desteği yapıldı

AĞRI (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.04.2021 - 19:36, Güncelleme: 17.02.2022 - 17:43
 

Ağrı’da çiftçilere tohum desteği yapıldı

Ağrı Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen tohumlar Vali Dr. Osman Varol'un katılımıyla çiftçilere dağıtıldı.
Ağrı Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen tohumlar Vali Dr. Osman Varol'un katılımıyla çiftçilere dağıtıldı.       "Yem Bitkilerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 525 çiftçimize 5.250 dekar alanda ekilmek üzere toplam 52.500 kg korunga tohumu ile İl Özel İdaremizce finanse edilen "Silajlık Mısır Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında 12.000 dekar alanda ekilmek üzere ortalama 400 çiftçimize 2.400 torba silajlık mısır tohumunun dağıtımı gerçekleştirildi.       Projenin uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Varol: “Göreve geldiğimiz ilk günden beri Ağrı’mızın çok büyük bir potansiyeli olduğunu biliyor, ‘Potansiyelini Keşfet Ağrı’ sloganıyla projeler geliştiriyoruz. Çok ciddi tarımsal ve hayvancılık potansiyeli olan ilimizin potansiyelini önemli projelerle ortaya koymak amacıyla tarımda üretimi, katma değeri yükseltmek ve çiftçilerimizin refahını arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.       Konuşmalarına projeye ilişkin detaylarla devam eden Vali Varol: “ İlimizin 74’ünü oluşturan devasa bir orana sahip otlak ve meralarımızın yanında mutlaka yem bitkisi üretimine ihtiyacımız var. Bugün bu amaçla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Burada 525 çiftçimize yaklaşık 52 tonluk korunga, 32 tonluk silajlık mısır tohumu dağıtımı gerçekleştirerek bine yakın çiftçimize destek sağlamış olacağız. Bu projenin tarımsal üretimin yanında hayvancılık sektörümüze de çok büyük katkı sağlayacağını biliyor, üretim sürecinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.         Konuşmalarının ardından Vali Varol, çiftçilere tohumlarını takdim etti.       Programa Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin ve çiftçiler katıldı.
Ağrı Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen tohumlar Vali Dr. Osman Varol'un katılımıyla çiftçilere dağıtıldı.

Ağrı Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen "Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen tohumlar Vali Dr. Osman Varol'un katılımıyla çiftçilere dağıtıldı.


 

 

 

"Yem Bitkilerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 525 çiftçimize 5.250 dekar alanda ekilmek üzere toplam 52.500 kg korunga tohumu ile İl Özel İdaremizce finanse edilen "Silajlık Mısır Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında 12.000 dekar alanda ekilmek üzere ortalama 400 çiftçimize 2.400 torba silajlık mısır tohumunun dağıtımı gerçekleştirildi.


 

 

 

Projenin uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Varol: “Göreve geldiğimiz ilk günden beri Ağrı’mızın çok büyük bir potansiyeli olduğunu biliyor, ‘Potansiyelini Keşfet Ağrı’ sloganıyla projeler geliştiriyoruz. Çok ciddi tarımsal ve hayvancılık potansiyeli olan ilimizin potansiyelini önemli projelerle ortaya koymak amacıyla tarımda üretimi, katma değeri yükseltmek ve çiftçilerimizin refahını arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.


 

 

 

Konuşmalarına projeye ilişkin detaylarla devam eden Vali Varol: “ İlimizin 74’ünü oluşturan devasa bir orana sahip otlak ve meralarımızın yanında mutlaka yem bitkisi üretimine ihtiyacımız var. Bugün bu amaçla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Burada 525 çiftçimize yaklaşık 52 tonluk korunga, 32 tonluk silajlık mısır tohumu dağıtımı gerçekleştirerek bine yakın çiftçimize destek sağlamış olacağız. Bu projenin tarımsal üretimin yanında hayvancılık sektörümüze de çok büyük katkı sağlayacağını biliyor, üretim sürecinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

 

 

 

 

Konuşmalarının ardından Vali Varol, çiftçilere tohumlarını takdim etti.
 

 


 

Programa Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin ve çiftçiler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tv04.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.