• Haberler
  • Eğitim
  • Ağrı'da 28-30 Mayıs'ta 'Bilim Şenliği' düzenlenecek

Ağrı'da 28-30 Mayıs'ta 'Bilim Şenliği' düzenlenecek

28-29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Millet Bahçesinde 'Ağrı Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği -3' adıyla her yaşa ve her kesime hitap eden bir bilim şenliği düzenlenecek.

Ağrı Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Kızılay, İbrahim Çeçen Vakfı ve Hayrettin Atmaca Sağlık, Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın destek ve katkılarıyla 28-29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Millet Bahçesinde "Ağrı Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği -3" adıyla her yaşa ve her kesime hitap eden bir bilim şenliği düzenlenecek.

Şenlik kapsamında 50 bilimsel atölye, 315 bilimsel etkinlik, 5 bilimsel sergi, 5 bilimsel yarışma, çeşitli sanatsal faaliyetler, bilimsel oyunlar, mühendislik uygulamaları ve kimyadan nanoteknolojiye kadar çeşitli mobil bilim etkinlikleri yer alacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada,"28-29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde ve 09.00-17.00 saatleri arasında Millet Bahçesinde Ağrı Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği-3 adıyla her yaşa ve her kesime hitap eden bir bilim şenliği planlanmıştır. Şenlik ile bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılması, katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenme deneyimi sunmak amaçlanmaktadır. Proje, katılımcılarda farkındalık oluşturan, katılımcılara bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran ve bilimsel düşünme becerileri sağlayan etkileşimli uygulamalar içermektedir. Bilim şenliği ile öğrencilerin sınıf dışında bilimi deneyimlemelerine olanak tanınmaktadır. Eğitimin sınırlarını aşan etkinlikler ile öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirmelerine imkân sağlanmaktadır Ağrı Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği, öğrencilere sadece bilimsel konuları öğrenmekle kalmayıp, aynı zamanda onları bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye teşvik ederek, eleştirel düşünme yeteneklerini arttırmaktadır. Projenin hedef kitlesi; okul öncesinden başlayarak, toplumun her kesiminden farklı yaş ve eğitim düzeyindeki vatandaşları kapsamaktadır. Şenlik; 50 bilimsel atölye,  315 bilimsel etkinlik, 5 bilimsel sergi, 5 bilimsel yarışma, çeşitli sanatsal faaliyetler, bilimsel oyunlar, mühendislik uygulamaları ve kimyadan nanoteknolojiye çeşitli mobil bilim etkinlikleri içermektedir. Katılımcılar matematik, fizik, kimya, felsefe, coğrafya, kodlama, uzay bilimi, dil, biyoloji, psikoloji vb. gibi çeşitli bilim dallarına yönelik etkinliklere aktif olarak ve ücretsiz katılabilecekleridir."dedi.
Ağrı Bilim Dolu Günler Bilim Şenliği -3, bilime meraklı herkesi Millet Bahçesi'ne bekliyor.

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme