Ağrı'da Badminton Aday Hakem Kursu Başarıyla Tamamlandı
Ağrı'da 47 kişinin katıldığı Badminton Aday Hakem Kursu, eğitmen Murat Zirek liderliğinde başarıyla tamamlandı.
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Badminton Aday Hakem Kursu, 14-15 Haziran 2025 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirildi. Eğitmen Murat Zirek liderliğinde organize edilen kursa 47 aday hakem katılım sağladı.
Ağrı’da spora ve sporcu eğitimine verilen önem her geçen gün artarken, bu tür eğitimlerle branşların gelişimi de destekleniyor. İki gün süren teorik ve uygulamalı eğitimlerde adaylar, hakemlik kuralları, oyun yönetimi ve fair play ilkeleri gibi konularda kapsamlı bilgi edindi. Kurs sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından katılımcılar aday hakem unvanını almaya hak kazandı.
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde sporun her alanında nitelikli insan kaynağını artırmak için bu tür organizasyonların devam edeceğini belirtti.
Bu önemli eğitim programı, Ağrı'nın spor alanındaki vizyonunu güçlendirirken, badminton branşında yeni hakemlerin yetişmesine katkı sundu.