- Haberler
- Ağrı Haberleri
- Ağrı'da Barış Rüzgarı: Karhan ve Acar Aileleri Husumeti Sona Erdi
Ağrı'da Barış Rüzgarı: Karhan ve Acar Aileleri Husumeti Sona Erdi
Karhan ve Acar aileleri arasındaki husumet sona erdi! Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan'ın girişimiyle aileler barıştı. Alpaslan: 'Ağrı'yı sevgi kurtaracak.'
Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alpaslan'ın sağduyulu girişimleri sayesinde, Ağrı merkezde geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylardan sonra KARHAN ve ACAR aileleri arasındaki husumet tatlıya bağlanarak barışla sonuçlandı. Bu önemli adım, kentteki birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdi.
Sağduyu Kazandı: ATSO Başkanı Alpaslan'dan Kritik Girişim
KARHAN ve ACAR aileleri arasında yaşanan ve istenmeyen sonuçlara yol açmasından endişe edilen anlaşmazlık, ATSO Başkanı Saim Alpaslan'ın arabuluculuğu ile barışla neticelendi. Başkan Alpaslan, ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilleri Yavuz Laçin ve Yusuf Efe, Ağrı Emekliler Derneği Başkanı Mahmut Yıldırım ve İş İnsanı Mehmet Nuri Yıldız ile birlikte iki ailenin büyükleriyle ayrı ayrı görüşmeler yaparak uzlaşma zemini hazırladı.
Her iki ailenin fertlerinin de gösterdiği olgunluk ve sağduyu, barışın sağlanmasında kilit rol oynadı. Aileler, bu süreçte öncülük eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alpaslan ve heyetine teşekkürlerini iletti.
Barış Mesajı: “Ağrı'yı Sevgi ve Hoşgörü Kurtaracak”
Barış programı, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlendi. Programda konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Alpaslan, yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı:
"Öncelikle barışa yakın mesafelerinden ötürü her iki aile fertlerine teşekkür ederim. Bizler ilimizde barış, sevgi ve huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Toplum içerisinde bazen fikir ayrılıkları veya anlaşmazlıklar olabilir. Bunu barışla taçlandırmak, onurlu bir davranıştır."
Başkan Alpaslan, herkesin birbiriyle akraba, eş ve dost olduğunu hatırlatarak, yanlış anlaşılmalara izin verilmemesi gerektiğini belirtti ve ekledi:
"İki aile fertleri de önceliğini kavgadan, tartışmadan uzak olacak şekilde barıştan yana kullandı. Bizler de bu barış programında şahitlik ettik. Biliyoruz ki, bu kenti sevgi ve hoşgörü kurtaracak. Amacımız bu kentteki küskünlükleri ve kavgaları sona erdirmektir."
Konuşmasının sonunda Alpaslan, bu hayırlı sonuca ulaşılmasında emeği geçen iki ailenin büyüklerine, tüm fertlerine ve araya giren dostlara teşekkürlerini iletti.
Program sonunda, KARHAN ve ACAR aile fertleri karşılıklı olarak selamlaşıp tokalaşarak aralarındaki husumeti resmen sona erdirdi ve kardeşlik mesajı verdi. Bu uzlaşma, Ağrı'nın sosyal yaşamı için önemli bir kazanım olarak değerlendirildi.


