Ağrı'da minikler geleneksel oyunlarda buluştu

Ağrı'da Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri geleneksel oyunlar ve spor müsabakalarında buluştu. Renkli görüntüler ve coşku dolu anlar yaşandı.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinlikte, Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri spor salonunda bir araya gelerek hem eğlendi hem de dayanışmanın gücünü yaşadı.

Okulun spor salonunda gerçekleştirilen programda çocuklar, öğretmenleri rehberliğinde hazırlanan parkurlarda halat çekme, çuval yarışı, pinpon topunu kaşıkla taşıma ve ip atlama gibi geleneksel oyunlarda kıyasıya mücadele etti. Salonu dolduran neşeli kahkahalar ve alkışlar, etkinliğin en unutulmaz anları arasında yer aldı. Renkli görüntülere sahne olan programda öğrenciler bir yandan yarışmanın heyecanını yaşarken diğer yandan paylaşmayı, sabretmeyi ve takım ruhunu deneyimledi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen voleybol ve futbol müsabakaları ise adeta küçük bir turnuva havasında geçti. Sınıflar arası karşılaşmalarda öğrenciler centilmence mücadele ederken, öğretmenler ve veliler tribünden destek verdi. Çocukların gözlerindeki mutluluk ve heyecan, organizasyonun amacına ulaştığını gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada akademik başarının yanı sıra sosyal ve sportif gelişimin de en az dersler kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Kökrek, çocukların fiziksel, sosyal ve kültürel yönden çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla bu tür etkinliklere önem verdiklerini belirterek, geleneksel oyunların kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sunduğunu ve birlik beraberlik duygusunu güçlendirdiğini ifade etti.

Ağrı genelinde benzer etkinliklerin artarak devam edeceğini vurgulayan Kökrek, çocukların hem eğlenip hem öğrenebileceği ortamlar oluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

TV04 Haber Merkezi
WhatsApp İhbar Hattı
0546 426 37 38
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!