• Haberler
  • Eğitim
  • Ağrı'da öğrenciler ve öğretmenler tişört tasarımı yarışmasında yarıştı

Ağrı'da öğrenciler ve öğretmenler tişört tasarımı yarışmasında yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığının 'Dilimizin Zenginlikleri' projesi kapsamında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler ile tüm öğretmenlere yönelik 'Tişört Tasarımı Yarışması' tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığının "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler ile tüm öğretmenlere yönelik "Tişört Tasarımı Yarışması" tamamlandı.

150'den fazla tişört arasından jüri tarafından dereceye girenler belirlendi. İlkokul kategorisinde Diyadin Ulukent İlkokulundan Havva Çelebi birinci, Tutak Esat Demir İlkokulundan Fatma Zehra Yıldız ikinci, Doğubayazıt Esnemez İlkokulundan Gökhan İmrek ise üçüncü oldu.

Ortaokul kategorisinde Hamur Osman Gazi Ortaokulundan Emre Dursun birinci, Taşlıçay Düzgören Ortaokulundan Nursena Aslan ikinci, Merkez 75. Yıl Ortaokulundan Yağız Eren Akdeniz ise üçüncü oldu.

Lise kategorisinde Doğubayazıt Fatımatü Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Havin Özer birinci, Merkez Şerife Bacı Anadolu Lisesinden Tuğba Güven ikinci, Merkez Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Sıla Kuçat ise üçüncü oldu.

Öğretmenler arası düzenlenen yarışmada ise Hamur Osman Gazi Ortaokulundan Ayşenur Kantar Kilitci birinci, Patnos Şehit Astsubay Emrah Çelebi İlkokulundan Nazlı Can Akbaş ikinci, Doğubayazıt Cemile Yassuboğa İlkokulundan Sevgi Aksu üçüncü oldu.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek,"Bu yarışma, sene başından beri üzerinde hassasiyetle durduğumuz Dilimizin Zenginlikleri projesinin bu eğitim öğretim yılındaki son yarışması idi. Yarışmaya katılım gösterek toplamda 150'den fazla tişört tasarlayan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Edebiyatımızın kadim şair ve yazarlarının, türkülerimizin, deyim ve atasözlerimizin yer aldığı birbirinden güzel tasarımları görmek bizleri çok mutlu etti. Türkçemizin zenginliğini anlattığımız bu projede bu yıl öğrencilerimiz; sözlükler tasarladı, afişler hazırladı, hikâyeler ve denemeler yazdı, nesneler tasarladı, şiir temalı videolar çekti ve son olarak da tişörtler tasarladı. Öğretmenleri rehberliğinde öğrencilerimiz, birbirinden güzel ürünlere imzalarını attılar. Bu projeyi ilimizde keyifle, öğrenerek ve öğreterek yürüten, ürünler ortaya koyan tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Bakanlığımızın bu güzel ve çok kapsamlı projesine emek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum."dedi.

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme