Ağrı'da zabıta ekiplerinden işyerlerine sıkı denetim

Ağrı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde bulunan market, kasap ve fırınlarda fiyat, son kullanma tarihi, gramaj ve sağlığa uygunluk (hijyen) denetimi yapıldı.

Ağrı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde bulunan market, kasap ve fırınlarda; fiyat, son kullanma tarihi, gramaj ve sağlığa uygunluk (hijyen) denetimi yapıldı.  

Ağrı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, haksız fiyat artışının önüne geçmek ve yurttaşların mağdur olmasını engellemek için denetimlerine devam ediyor. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında kent merkezinde bulunan market, fırın ve kasaplarda denetim gerçekleştirildi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından marketlerde temel gıda ürünleri başta olmak üzere sebze, meyve ve temizlik malzemelerinin fiyatları kontrol edildi. Tüm reyonları gezen ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerini tek tek incelendi. Denetim sırasında genel temizlik yönünden de incelemede bulunan zabıta ekipleri ürünlerde gramaj ve raf-kasa fiyat karşılaştırması yaptı. Gerçekleştirilen denetimde tespit edilen usulsüzlüklerde, ceza tespit tutanağı tutuldu. Ekipler tarafından işyerlerinde genel hijyen denetimi yapılarak, ekmek gramajı kontrol edildi. Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Halkın sağlığı ve tüketici haklarının korunması amacıyla yapılan denetimler aralıksız olarak devam edecek.” denildi.

Denetimlerle ilgili konuşan Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Hazal Aras; “Haksız kazanç elde etmek üzere çeşitli ürünlerde fiyat artışı yapmak isteyen zincir marketler ile yurttaşlarımızın hakkını savunmak amacıyla yaptığımız mücadelemizi aksatmıyoruz. Zabıta ekiplerimiz ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. İşletmeler ve marketler belirli aralıklar denetliyoruz çünkü Zabıta Müdürlüğümüzün görevlerinden biri halk sağlığını korumakla birlikte yurttaşımızın hakkını da korumaktır.” dedi.

Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Memet Akkuş ise; “Yapmış olduğumuz denetimlerde özellikle gıda ve temizlik ürünlerinde kasa ve reyon arasındaki farklar, etiket, ruhsat, hijyen, genel tertip ve düzen, işgal, işyeri önü çevre kirliliği hususlarında denetimlerimizi yapıyoruz eğer bir usulsüzlük olduğunu görürsek ilgili işletmeden savunma tutanağı tanzim ederek alış ve satış faturaları ile ilgili Ticaret İl Müdürlüğüne konuyu sevk ediyoruz, bu denetimleri yapmaya ara vermeden devam edeceğiz çünkü yurttaşlarımızın hakkını korumak bizim boynumuzun borcudur. “ ifadelerini kullandı.

Ayrıca yapılan denetimler sonrasında işyeri açma ruhsatı almadan faaliyette bulunan işyerlerine cezai işlem uygulanıyor. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen işyerlerine ruhsat almaları yönünde uyarılar yapılırken, işletme sahiplerine ruhsatsız faaliyet gösterdiğinden dolayı gerekli cezai işlem uygulanıyor.

Bakmadan Geçme