Ağrı Genelinde 5-7 Mayıs Tarihleri Arasında Planlı Elektrik Kesintileri Uygulanacak

Ağrı'da 5-7 Mayıs tarihleri arasında Aras EDAŞ tarafından bakım ve yatırım çalışmaları kapsamında planlı elektrik kesintileri uygulanacak.

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. (Aras EDAŞ), 5-7 Mayıs 2025 tarihleri arasında Ağrı il genelinde planlı bakım-onarım ve yatırım çalışmaları kapsamında elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Şirket yetkilileri, çalışmaların hizmet kalitesini artırmak ve şebeke güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Vatandaşlara, kesinti saatlerinde gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulunuldu.

Doğubayazıt’ta 3 Günlük Kesinti

Doğubayazıt ilçesinde üç gün boyunca farklı mahalle ve köylerde elektrik kesintisi yaşanacak.

  • 5 Mayıs Pazartesi günü, Ahmedihani Mahallesi’nde sabah 08.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle enerji verilemeyecek.
  • 6 Mayıs Salı günü, Büyük Ağrı ve Sanayi Mahallesi’nde grup tesis çalışmaları kapsamında 10 saat sürecek kesinti planlandı.
  • 7 Mayıs Çarşamba günü ise Samkaya, Çetenli, İncesu, Ortaköy, Gözükara, Yeniharman, Başköy ve Dağdelen köylerinde sabah 08.00 ile akşam 18.00 arasında enerji kesintisi uygulanacak. Bu kesintinin nedeni Çetenli KÖK Karakol çıkışında yapılacak AG-YG hattı bakım çalışmaları olarak açıklandı.

Ağrı Genelinde 5-7 Mayıs Tarihleri Arasında Planlı Elektrik Kesintileri Uygulanacak

Ağrı Merkez’de Aynı Mahalle Üç Gün Elektriksiz Kalacak

Ağrı Merkez ilçesinde yer alan Yavuz Leylek Pınar Mahallesi’nde de üç gün boyunca planlı kesintiler yapılacak.

  • 5 Mayıs’ta, İş Merkezi Köşk çıkışında,
  • 6 Mayıs’ta, Nevzat Güngör Beton Köşk çıkışında,
  • 7 Mayıs’ta ise DM-5 Beton Köşk çıkışında yapılacak bakım-yenileme çalışmaları nedeniyle her gün 08.00-18.00 saatleri arasında mahallede elektrik kesintisi uygulanacak.

Eleşkirt’te Mahalle ve Köyleri Etkileyen Kesintiler

Eleşkirt ilçesinde de planlı çalışmalar kapsamında enerji kesintileri olacak.

  • 5 Mayıs’ta, İstiklal ve Müftüselim mahallelerinde öğleden sonra 13.00 ile 16.00 arasında kısa süreli bir kesinti yaşanacak. Kesintinin nedeni açıklanmadı.
  • 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde, Ramazan Köyü’nde iki gün boyunca sabah 08.00’den akşam 18.00’e kadar sürecek hat bakım-onarım çalışmaları nedeniyle elektrik verilemeyecek. Uzun sürecek bu kesintilerin, köydeki günlük yaşamı ve özellikle tarımsal faaliyetleri etkilemesi bekleniyor.

Aras EDAŞ’tan Uyarı ve Bilgilendirme

Aras EDAŞ yetkilileri, vatandaşları elektrikli cihazlarını koruma altına almaları ve jeneratör gibi alternatif çözümleri hazır bulundurmaları konusunda uyardı. Planlı kesintilere dair detaylı bilgiye Aras EDAŞ’ın resmi internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden ulaşılabileceği bildirildi. Elektrik arızaları için ise 186 numaralı hattın 7/24 hizmet verdiği hatırlatıldı.

Ağrı'daki vatandaşların, bu süreçte mağduriyet yaşamamaları adına gerekli önlemleri önceden almaları önemle vurgulanıyor.

TV04 Haber Merkezi
WhatsApp İhbar Hattı
0546 426 37 38
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!