- Haberler
- Gündem
- Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Gazzeli Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Gazzeli Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Gazze'de hayatını kaybeden siviller için gıyabi cenaze namazı kılındı. Öğrenciler ve üniversite personelinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, Filistin halkı için dualar edildi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi bahçesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden siviller için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yoğun katılımın olduğu programda, Gazze halkı için dualar edildi.
Üniversite öğrencileri tarafından organize edilen etkinliğe akademik ve idari personel de destek verdi. Namaz öncesinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, ardından katılımcılar Filistin halkı için dua etti.
Etkinlikte konuşan öğrenciler, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, Filistinli kardeşleriyle dayanışma içinde olduklarını belirtti. Katılımcılar, dünyanın sessiz kaldığı bu zulme karşı duyarlılığın artması gerektiğini vurguladı.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Öğrenciler, "Gazze için sessiz kalma", "Filistin yalnız değildir" gibi dövizler taşıyarak barış çağrısında bulundu.