- Haberler
- Gündem
- Ağrı Valiliği'nden Güvenlik Değerlendirmesi: Haziran Ayında 45 Terör Operasyonu, Trafikte Can Kaybı Yok
Ağrı Valiliği'nden Güvenlik Değerlendirmesi: Haziran Ayında 45 Terör Operasyonu, Trafikte Can Kaybı Yok
Ağrı Valisi Mustafa Koç, 2025 yılı Haziran ayına ait güvenlik verilerini kamuoyuyla paylaştı. Teröre karşı 45 operasyon düzenlendi, uyuşturucuyla mücadelede 10 tutuklama gerçekleşti. Asayiş olaylarının yüzde 97'si aydınlatılırken, Haziran ayında trafik kazalarında can kaybı yaşanmadı.
Ağrı Valisi Mustafa Koç’un başkanlığında gerçekleştirilen Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda, 2025 yılı Haziran ayına ait güvenlik verileri kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar da katıldı.
Toplantının açılışında Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen 12 Mehmetçik anıldı. Vali Koç, “Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” ifadeleriyle konuşmasına başladı. Ağrı’da vatandaşların huzuru ve güvenliği için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.
Teröre Geçit Yok: 45 Operasyon, 2 Tutuklama
Vali Koç, Haziran ayında PKK/KCK başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik 45 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 4 kişinin gözaltına alındığını ve 2 kişinin tutuklandığını açıkladı. FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C’ye yönelik de 3 farklı operasyon gerçekleştirildiğini belirtti.
Suçların %97’si Aydınlatıldı
Asayiş olaylarında kişilere karşı işlenen suçlarda %7’lik bir artış yaşansa da, bu suçların %97’sinin aydınlatıldığını belirten Vali Koç, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla %27 oranında düşüş olduğunu ifade etti.
Uyuşturucu Operasyonlarında 10 Tutuklama
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Haziran ayında 12 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 10 kişi tutuklanırken, binlerce gram uyuşturucu madde ve 2.450 adet sentetik hap ele geçirildi.
Organize ve Siber Suçlara Darbe
Organize suçlarla mücadelede bir çete çökertildi, 13 ruhsatsız silah ele geçirildi. Ayrıca, siber suçlarla mücadele kapsamında 167 olaya müdahale edildi. Vali Koç, özellikle sosyal medya kullanıcılarına bilinçli ve sorumlu davranmaları yönünde çağrıda bulundu.
Trafikte Can Kaybı Yaşanmadı
Haziran ayında 61.673 aracın denetlendiğini açıklayan Vali Koç, 183 trafik kazasında 177 kişinin yaralandığını ve can kaybı yaşanmadığını bildirdi. “Trafikte bir anlık ihmal, telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir” uyarısında bulundu.
Düzensiz Göçle Mücadelede Sıkı Denetim
Düzensiz göçle mücadelede sınır birlikleri tarafından 3.427 kişinin ülkeye girişi engellendi. İç bölgelerde ise 6.464 kişiye kimlik kontrolü yapılırken, 37 düzensiz göçmen yakalandı.
Güvenli Ağrı İçin Kararlılıkla Çalışılıyor
Vali Mustafa Koç, tüm güvenlik birimlerinin uyum içerisinde çalıştığını vurgulayarak, “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için çalışmalarımız artarak sürecektir” dedi.