Ağrı yaprak döneri coğrafi işaret tescili aldı

Erzincan'da da meşhur olan ve lokantalarda en çok tüketilen yaprak dönerine Ağrı coğrafi işaret tescili aldı. Vatandaşlar, 'Erzincan yaprak dönerini Ağrı'ya kaptırdı' yorumunda bulundu.

Ağrı yaprak döneri coğrafi işaret tescili aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan'da da meşhur olan ve lokantalarda en çok tüketilen yaprak dönerine Ağrı coğrafi işaret tescili aldı.
Vatandaşlar, 'Erzincan yaprak dönerini Ağrı'ya kaptırdı' yorumunda bulundu.

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tescil başvurusu yapılan yaprak döneri, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret olarak tescil edildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 'Meşhur organik Ağrı dönerimizin patentini aldık… ilimize hayırlı uğurlu olsun Ağrı bir numara… Başta Sayın Valimiz Dr.Osman Varol olmak üzere Emeği  geçenlerden Allah razı olsun..' dedi. 


'Erzincan yaprak döneri Ağrı'ya kaptırdı'

Ağrı'nın yaprak dönerine coğrafi işaret tescili alması üzerine Erzincan'da vatandaşlar, 'Erzincan yaprak dönerini Ağrı'ya kaptırdı' yorumunda bulundu. Yaprak dönerinin Erzincan'ın meşhur yiyeceği olduğunu ifade eden Murat Cahyir, 'Yaprak döneri Türkiye'nin birçok kentinde var. Ama Erzincan'da yaşayan dışarıdan gelenler de bilir ki yaprak döneri bu kentle bütünleşmiştir. Erzincan tulum peyniri, Erzincan bakırı, Cimin üzümü, Refahiye balı gibi yaprak döneri de Erzincan'ındır.' dedi.

Bakmadan Geçme