Ağrı Jandarma'dan Uluslararası TIR Operasyonu: 10,5 Kg Metamfetamin Yakalandı
Ağrı Jandarma, uluslararası yollardan gelen 2 TIR'da yaptığı aramada, 10,5 kg'dan fazla sıvı ve kristal metamfetamin ele geçirdi. 2 zehir taciri gözaltına alındı.
Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uluslararası güzerghları kullanarak ülkeye giriş yapan iki TIR'a yönelik düzenlediği başarılı operasyonla, piyasa değeri milyonları bulan toplam 10,5 kilogramdan fazla metamfetamin ele geçirdi. Zehir tacirlerine göz açtırılmadı.
Uluslararası Güzerghta Takip Başladı
Ağrı İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, uluslararası yollardan Türkiye'ye giriş yapan iki şüpheliyi teknik ve fiziki takibe aldı. Şüphelilerin kullandığı TIR'ların, ülkeye yüklü miktarda uyuşturucu madde sokmaya çalıştığı tespit edildi.
TIR'ların Çekici ve Dorselerinden Metamfetamin Çıktı
Hassas takibin ardından durdurulan şüphelilere ait TIR'ların çekici ve dorselerinde detaylı aramalar yapıldı. Titizlikle yürütülen arama faaliyetlerinde, zulalanmış halde uyuşturucu maddeler bulundu. Operasyonda toplamda:
2 kilo 698 gram sıvı metamfetamin
7 kilo 876 gram kristal metamfetamin
olmak üzere, piyasa değeri oldukça yüksek olan toplam 10 kilo 574 gram metamfetamin ele geçirildi.
Bu büyük metamfetamin sevkiyatı, Jandarma ekiplerinin dikkati ve başarılı operasyonu sayesinde gençlere ulaşamadan engellenmiş oldu.
2 Şüpheli Gözaltında
Olayla bağlantılı oldukları belirlenen 2 şüpheli, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından derhal gözaltına alındı. Şüpheliler, 'Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti' suçlamasıyla haklarında yasal işlem yapılmak üzere adli makamlara sevk edildi.
Ağrı Jandarması'nın uyuşturucu ile mücadeledeki kararlılığı, bölgede zehir tacirlerine geçit verilmeyeceğini bir kez daha gösterdi.
Ağrı'da Uyuşturucuya Geçit Yok
Ağrı İl Jandarma Komutanlığı, bölgenin huzuru ve gençlerin korunması için uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerine kesintisiz ve büyük bir kararlılıkla devam edeceğini kamuoyuna duyurdu.