Ağrı Yeni Adliye Binasının Yeri Belli Oldu: İhale Bugün Yapılıyor!

Ağrı'da merakla beklenen yeni adliye binasının yeri belli oldu: Kırık Köprü civarında, Emniyet Müdürlüğü yanına inşa edilecek. İhale bugün gerçekleşiyor.

Ağrı'da uzun süredir merakla beklenen yeni adliye binasının nerede yapılacağı, 'Bir de Bizden Dinleyin' programında canlı yayında açıklığa kavuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un 28 Ekim 2025 tarihinde 'Ağrı'ya hayırlı olsun' diyerek duyurduğu yeni adliye binası projesinin detayları, kamuoyunda büyük bir merak uyandırmıştı.

TV04 ve Ağrı 04 Haber ortak yapımı olan ve her Çarşamba saat 20.00'de izleyiciyle buluşan 'Bir de Bizden Dinleyin' programı, bu önemli projenin yerini ve diğer ayrıntılarını paylaştı.

Kırık Köprü Civarında, Emniyet Müdürlüğü Yanına Yapılacak

Programın yorumcusu Araştırmacı ve Yazar Fuat Erdem, edindiği bilgileri izleyicilerle paylaşarak yeni adliye binasının konumunu açıkladı. Erdem'in verdiği bilgiye göre, yeni Ağrı Adliye Binası, yapımı devam eden Emniyet Müdürlüğü binasının yanına inşa edilecek.

Ağrılılar tarafından 'Kırık Köprü' olarak bilinen bölge civarında yükselecek olan Adliye Binası'nın ihalesinin ise bugün (30 Ekim 2025 Perşembe) gerçekleşeceği belirtildi.

Şehrin Doğusu Kurumsal Gelişimin Merkezi Oluyor

Gazeteci Taner Söylemez, kurumların şehrin doğu bölgesinde konumlandırılmasının doğru bir adım olduğunu ve bu sayede şehrin o istikamette de gelişecek olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Yeni adliye binası, adalet hizmetlerinin etkinliğini artırmanın yanı sıra, Ağrı'nın kentsel gelişimine de önemli bir katkı sağlayacak. Yapımı tamamlandığında bölge halkına daha modern ve kapsamlı bir adalet hizmeti sunulması hedefleniyor.

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme