Malatya’dan 5 proje bölge birincisi

TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.03.2021 - 11:30, Güncelleme: 17.02.2022 - 17:43
 

Malatya’dan 5 proje bölge birincisi

Lise öğrencileri arasında düzenlenen ve Malatya’dan 12 branştan davet edilen 31 projeden 5 proje bölge birincisi, 1 proje bölge ikincisi, 1 proje bölge üçüncüsü oldu. Malatya bölge birincisi olan projeler, 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.Yarışma, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca (BİDEB) düzenlendi.“52.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Bölge değerlendirmeleri, Covid-19 salgını nedeniyle çevrimiçi yapıldı.Yarışma, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Yazılım alanlarında yapıldı. Malatya Bölgesinde, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli olmak üzere 8 ilden toplam bin 726 proje başvurusu oldu. Malatya’dan da 146 proje başvurusu yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda toplam 180 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. 180 projeden 31’i Malatya’dan bölge yarışmasına katıldı.2020-2021 Eğitim Öğretim yılı TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Değerlendirmesine Malatya’dan 12 branştan davet edilen 31 projeden 5 proje bölge birincisi, 1 proje bölge ikincisi, 1 proje bölge üçüncüsü oldu. Malatya bölge birincisi olan projeler, 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.Malatya Bilim Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan coğrafya alanında “Görmeyen Harita” projesi, Değerler Eğitimi Alanında “Dijital Yerlilerin Değerleri” projesi, Kimya Alanında “Intumescent Malzemenin Geliştirilmesi” projesiyle bölge birincisi, Malatya Göztepe Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan “Meduscum Yara ve Yanık Kremi” projesi ile biyoloji alanında bölge birincisi oldu.
Lise öğrencileri arasında düzenlenen ve Malatya’dan 12 branştan davet edilen 31 projeden 5 proje bölge birincisi, 1 proje bölge ikincisi, 1 proje bölge üçüncüsü oldu. Malatya bölge birincisi olan projeler, 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Yarışma, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca (BİDEB) düzenlendi.
“52.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Bölge değerlendirmeleri, Covid-19 salgını nedeniyle çevrimiçi yapıldı.
Yarışma, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Yazılım alanlarında yapıldı. Malatya Bölgesinde, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli olmak üzere 8 ilden toplam bin 726 proje başvurusu oldu. Malatya’dan da 146 proje başvurusu yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda toplam 180 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. 180 projeden 31’i Malatya’dan bölge yarışmasına katıldı.
2020-2021 Eğitim Öğretim yılı TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Değerlendirmesine Malatya’dan 12 branştan davet edilen 31 projeden 5 proje bölge birincisi, 1 proje bölge ikincisi, 1 proje bölge üçüncüsü oldu. Malatya bölge birincisi olan projeler, 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Malatya Bilim Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan coğrafya alanında “Görmeyen Harita” projesi, Değerler Eğitimi Alanında “Dijital Yerlilerin Değerleri” projesi, Kimya Alanında “Intumescent Malzemenin Geliştirilmesi” projesiyle bölge birincisi, Malatya Göztepe Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan “Meduscum Yara ve Yanık Kremi” projesi ile biyoloji alanında bölge birincisi oldu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tv04.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.