Kanal Yöneticisi Nedir?

Otel Kanal Yöneticisi, online satış kanalları (OTA) ve otellerin kendi web siteleri üzerinden gelen oda rezervasyon taleplerini yönetebilmeyi sağlayan bir yazılım sistemidir.

Kanal Yöneticisi Nedir?

 

Otel Kanal Yöneticisi, online satış kanalları (OTA)  ve otellerin kendi web siteleri üzerinden gelen oda rezervasyon taleplerini yönetebilmeyi sağlayan bir yazılım sistemidir. Odaların müsaitlik durumunu ve fiyat bilgilerini otellerin diledikleri zaman otomatik olarak değiştirebilmelerine olanak sağlar. Oteller, bu yazılım ile zaman yönetimi yapabilirken aynı zamanda gelirlerini arttırabilmektedir. Rekabetin yoğun olduğu konaklama sektöründe otellerin hem rekabet etmeleri hem de işletme süreçlerini iyileştirebilmeleri için Kanal Yöneticisi kullanımına ihtiyaç duymaktadır. 

 


 

Otel Kanal Yönetiminin Avantajları Nelerdir?

  ● Otel odaları birden fazla kanaldan rezervasyon beklemektedir. Otel Kanal Yöneticisi ile bir odel odasına rezervasyon yapıldığında, tüm kanallarda odanın müsaitliği sona erecektir. Böylelikle aynı odanın farklı kanallarda tekrar tekrar satılması yani overbooking adı verilen bu durumun oluşması önlenir. Aynı zamanda oteller tüm kanallarda tek tek oda güncellemesi yapmak zorunda kalmaz. Otel Kanal Yöneticisi, yalnızca yerelde değil globalde de işletmeleri görünür kılar. ● İşlem sürelerini kısaltarak zaman tasarrufu sağlar. ● Oda müsaitlik ve doluluk durumunun yönetimi ile olası karışıklıkların önüne geçilmesi ve tüm odaların satışını gerçekleştirir. ● Her satış kanalına özgü fiyatlandırmalar yapılabilmektedir. ● Potansiyel müşteriler OTA'larda odaların müsaitlik durumunu ve güncel fiyatlarını görüntüleyebilirler. ● Otel Kanal Yönetimi ile tek merkezden online satış kanallarında yer alan odaların yönetimi gerçekleştirilir.

 

 

 

Barboon'un Kanal Yöneticisi 

 

 

 

Barboon, otellere 60'tan fazla acente ile çalışma imkanı sunar ve tüm kanallar hatasız olarak yönetilir. Otel takvimlerinin OTA'lar  ile senkronizasyonunu sağlar. Kanal Yöneticisi ile OTA'larda farklı fiyatlandırmalar yapılabilmektedir. Otele gelen tüm rezervasyonlar PMS'te görülmektedir. Opera ve Fidelio Suite8 üzerinden otel müsaitliği rahatlıkla kontrol edilebilmektedir. Hızlı fiyat girişi özelliği, tüm kanallarda eşzamanlı olarak fiyat değişiklikleri yapılabilmesini sağlar. 

 

 

Bakmadan Geçme