• Haberler
  • Gündem
  • Mustafa Çiftçi İçişleri Bakanı oldu! İşte ilk açıklama

Mustafa Çiftçi İçişleri Bakanı oldu! İşte ilk açıklama

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle İçişleri Bakanı olan Mustafa Çiftçi, Erzurum'a veda etti. 'Sorumluluğu ağır bir görev üstlendim' dedi.

Gece yayımlanan Resmi Gazete kararıyla Mustafa Çiftçi, İçişleri Bakanı olarak atandı. Atamanın ardından Erzurum’da konuşan Çiftçi, yeni görevinin sorumluluğunun ağır olduğuna dikkat çekerek dua talep etti.

Erzurum Valiliği görevinden ayrılan Çiftçi, “Cumhurbaşkanımızın bugünkü atama kararnamesi ile sorumluluğu ağır bir görevi de üstlenmiş oldum. Bundan dolayı dua bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Çiftçi’nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Görev süresinin iki buçuk yıl olduğunu belirten Çiftçi, Erzurum’da yabancılık çekmediğini söyledi. “İki buçuk yıl boyunca şanla, şerefle görev yaptık. Dadaşları çok sevdik burada. Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi bir de sonu var. Bugün itibarıyla Erzurum Valiliği görevinden ayrılıyorum” dedi.

Çiftçi, Erzurum’daki görevi boyunca emniyet ve asayişi sağlamaya, narkotik suçlarla ve düzensiz göçle mücadeleye öncelik verdiklerini aktardı. Şubat ayında paylaştığı üç yıllık verilerde iyileşme sağlandığını belirtti ve “Devralmış olduğum hizmet bayrağını daha iyi bir noktada bırakarak buradan ayrılıyorum” ifadesini kullandı.

Erzurumlulara vedasını duygusal sözlerle yapan Çiftçi, “Buradan sadece fiziken ayrılıyorum; kalbimi dadaşlara bırakarak gidiyorum. Hüzünlüyüm; ayrılığın vermiş olduğu bir hüzün var. Ama görevimi yapmış olmanın verdiği huzurla Erzurum’dan ayrılıyorum” dedi.

Görev süresince ilin üretimini, istihdamını, emniyetini ve asayişini geliştirmek için çalışma arkadaşlarıyla gayret gösterdiklerini belirten Çiftçi, milletvekilleri, garnizon ve kolordu komutanları, Büyükşehir Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşları ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Yeni görevi İçişleri Bakanlığı’na ilişkin de konuşan Çiftçi şöyle konuştu:

“İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın atama kararnamesiyle sorumluluğu ağır bir görevi de üstlenmiş oldum. Üstlendiğimiz görev gerçekten çok ağır bir görev. Allah yar ve yardımcımız olsun. İçişleri Bakanlığında da 81 ilimizle birlikte, emniyet ve asayişi daha iyi bir noktaya taşımak; kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda, narkotik suçlarla ve düzensiz göçle mücadelede elimizden geldiği kadar durmaksızın çalışacağız.”

TV04 Haber Merkezi
WhatsApp İhbar Hattı
0546 426 37 38
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!