UDER, Ağrı'da 250 Öğretmene 'Çocuk Hakları' Konulu Eğitim Verdi

UDER tarafından çocuklarıyla iç içe olan öğretmenlere verilen bu eğitim, çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla büyük bir adım oldu.

UDER-Ulusal Çocuk Hakları Derneği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Çocuk Hakları İçin Gönüllü Eller" isimli proje kapsamında, ortaokullarda görev yapan öğretmenlere yönelik önemli bir eğitim gerçekleştirdi. Çocuklarıyla iç içe olan öğretmenlere verilen bu eğitim, çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla büyük bir adım oldu.

Çocuk hakları eğitimini düzenleyen UDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Bölek, eğitim sürecinde öğretmenlere çocuk haklarıyla ilgili önemli bilgiler aktardı. Eğitim, katılımcılar arasında derin düşünceler uyandırırken, çocukların haklarına saygı ve önem verilmesi gerektiği vurgulandı.

UDER, çocukların haklarına verdiği değeri her platformda ön planda tutmaya devam ederken, toplumun her kesiminde çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten UDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Bölek, “Bugün öğretmenlerimize çocuk hakları ile ilgili bilgilendirme çalışması yaptık. Özellikle çocuklarla ilgili temel haklarda, ihlal edilen haklar, anlatılması haklar veya yaparak ve yaşayarak öğretileri gereken haklar üzerine değindik. Biraz daha detayına indik, özellikle toplumumuzun yapmış olduğu yanlışlar hatalar var çocuklar üzerinde, temel değerlerimizi çocuklara öğretirken çocuk haklarının bazılarını ihlal ediyoruz istemeden de olsa örneğin bunlardan bir tanesi eğitim hakkı, bi çocuklara değerlerimizi öğretirken, çocuklara tanım yapmak yerine, anlatmak yerine, bunu yaparak yaşayarak öğretmek yerine sadece bilmesini ve uygulamasını bekliyoruz. Bu toplumsal açıdan problem olmasada çocuklarımız açısından çok büyük bir problem, örneğin; saygı, sevgi ve hoşgörü gibi değerlilerin çocuklara aktarılırken, çocukları bunu biliyormuş gibi yaparak, yaşayarak göstermesini bekleriz ancak bu büyük bir hatadır. Değerler eğitiminde bunların çocuklara tam anlamıyla öğretilmesi, eğitim yoluyla aktarılması gerekiyor. Bu sadece eğitim hakkıyla ilgili önemli bir dip nottu. Geri kalan bütün temel haklarla ilgili de yine aynı şekilde yaparak yaşayarak ve çocuklarımıza öğreterek biz UDER olarak anlatmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

UDER, Ağrı'da 250 Öğretmene 'Çocuk Hakları' Konulu Eğitim Verdi
UDER, Ağrı'da 250 Öğretmene 'Çocuk Hakları' Konulu Eğitim Verdi
UDER, Ağrı'da 250 Öğretmene 'Çocuk Hakları' Konulu Eğitim Verdi

Bakmadan Geçme