• Haberler
  • Eğitim
  • Ağrı'da öğrenciler şiir temalı videolarla yarıştı

Ağrı'da öğrenciler şiir temalı videolarla yarıştı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Dilimizin Zenginlikleri' projesi kapsamında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere yönelik 'Şiir Temalı Video Yarışması' tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere yönelik "Şiir Temalı Video Yarışması" tamamlandı.

100'den fazla video arasından jüri tarafından dereceye girenler belli oldu. İlkokul kategorisinde Patnos Ortadamla İlkokulu birincilik, Tutak Şehit Piyade Er Aydın Çetin İlkokulu ikincilik ve Merkez Doğa Koleji İlkokulu üçüncülük aldı. Ortaokul kategorisinde ise Doğubayazıt Hüseyin Celal Yardımcı Kurtuluş Ortaokulu birinci, Merkez Mustafa Tekdal Ortaokulu ikinci ve Patnos 14 Nisan Ortaokulu üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise Patnos Selahaddin Eyyubi Fen Lisesi birincilik, Doğubayazıt A Takımı Savaş Ay Anadolu Lisesi ikincilik ve Doğubayazıt Ahmedi Hani Anadolu Lisesi üçüncülük elde etti. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek,"Bu yarışma ile öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmeyi ve Türkçenin zenginliğini keşfetmelerini amaçladık. Katılımcıların göstermiş olduğu ilgi ve emek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Dereye giren tüm öğrencilerimizi, onları hazırlayan öğretmenlerimizi ve emeği geçen okul idarecilerimizi tebrik ediyorum."dedi.

Kökrek ayrıca, Ağrı'da dil eğitimine verilen önemin altını çizerek, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini ifade etti.

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme