• Haberler
  • Eğitim
  • AİÇÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü İlk Mezunlarını Verdi

AİÇÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü İlk Mezunlarını Verdi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ilk mezunlarını verdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ilk mezunlarını verdi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonu’nda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri için düzenlenen mezuniyet programına Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mucip Genişel ve Prof. Dr. Serkan Kapucu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmed Menevşeoğlu ile akademik, idari personel, öğrenci ve aileler katıldı.

Mezuniyet programında konuşan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden ilk kez mezun olacak öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyledi.

Gastronomi bölümünün sadece Türkiye’de değil dünyada da çok önemli bir yükseliş yakaladığına dikkat çeken Prof. Dr. Karabulut, Gastronominin geleceğin en önemli meslekleri arasında yer alacağını ifade etti.

Üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin çok iyi imkanlara sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, “Artık diploma sahibi olmanın yanı sıra sizlerin eğitim aldığınız süre içerisinde hangi becerileri kazandığınız önemli. Gastronomi ve Mutfak Sanatlarını bölümünü kurduğumuz ilk günden bugüne kadar öğrencilerimize her zaman en iyi şartlarda eğitim vermeye çalıştık. Üniversitemizden aldığınız eğitimi ve mesleki bilgileri bundan sonraki kariyeriniz için inşallah en iyi şekilde değerlendirirsiniz” diye konuştu.

Prof. Dr. Karabulut, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağının kurulmasına katkılarından dolayı İbrahim Çeçen (IC) Vakfı’na, öğrencilerimizin eğitim öğretim sürecine katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerimizin kıymetli ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun olan öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Karabulut, bölüm birincisi Ümmügülsüm Tekin’e plaket verdi.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmed Menevşeoğlu ise bölümden mezun olan ilk öğrencilerin kendileri için her zaman ayrı bir öneme sahip olacağını belirterek, öğrencilere bundan sonraki eğitim ve mesleki kariyerlerinde başarılar diledi. Doç. Dr. Menevşeoğlu, öğrencilere desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Karabulut’a ve IC Vakfı’na teşekkür etti.

Program, öğrencilere başarı belgesi verilmesinin ardından kep atma töreni ile sona erdi.

TV04 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme