• Haberler
  • Ağrı Haberleri
  • AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, Malezya'nın Ankara Büyükelçisi KAMAL'ı Misafir Etti

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, Malezya'nın Ankara Büyükelçisi KAMAL'ı Misafir Etti

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Malezya'nın Ankara Büyükelçisi Sazali Bin Mustafa Kamal ve beraberindekileri misafir etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Malezya’nın Ankara Büyükelçisi Sazali Bin Mustafa Kamal ve beraberindekileri misafir etti.

Türkiye ile Malezya’daki üniversiteler arasındaki iş birliğinin her geçen gün geliştiğini belirten AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve ilk mezunlarını geçtiğimiz yıl veren İslami İlimler Fakültesi bünyesindeki Uluslararası İlahiyat Programı’nda öğrenim gören 84 Malezyalı öğrencinin, iki ülke arasındaki gönül birlikteliğine katkı yapmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.  

Büyükelçi Kamal ve beraberindekileri AİÇÜ’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Prof. Dr. Karabulut, yüksek öğretimde iş birlikleri, değişim programları çerçevesinde öğrenci ve akademisyen hareketliliği, sosyal ve kültürel etkileşim, eğitim ve öğretime yönelik görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Malezya’nın Ankara Büyükelçisi Sazali Bin Mustafa Kamal, iki ülkenin mevcut ilişkileri ve ortak mirasına işaret ederek Malezyalı öğrencilerin AİÇÜ’de gönül rahatlığı içerisinde uluslararası standartlarda eğitim almalarının ülkeleri için önemli olduğunu, bu huzur ve güvenli öğrenim ortamının oluşmasını sağlayan Prof. Dr. Karabulut’a teşekkür ettiğini belirtti.

Ziyarette, Büyükelçi Kamal ve beraberindeki heyet, kampüs gezisi sonrası Öğrenci Yaşam Merkezini ziyaret ederek AİÇÜ hakkında Prof. Dr. Karabulut'tan bilgi aldı.

Bakmadan Geçme